EMRU - Wij bieden een professionele service

Alle aspecten van het Bomen vellen, boom snoeien, vrijmaken van bouwgronden

Vellen

Wij kappen het liefst alleen als het strikt noodzakelijk is. In dergelijke gevallen voeren we gericht kappen of sectionele ontmanteling uit, waarbij we de meest geschikte techniek voor de omgeving toepassen.

 

Bij EMRU voeren onze klimmers alle aspecten van boomchirurgie uit om te voldoen aan de Belgische normen voor boomwerken.

 

Snoeien

Als uw boom over de draad bij de buren uitsteekt of als deze zo’n grote vorm aanneemt, kan u de beslissing maken om de boom te laten snoeien.  In het geval dat het een grote boom is waar je in de kroon grote takken wilt verwijderen, raden wij u aan om een deskundige in te huren.


Bij het snoeien van grote bomen in het bijzonder, kan klimwerk en het gebruik van hoogtewerkers en kettingzagen vereist zijn.
Veiligheid is toch het belangrijkste, niet?!

Hakselen

Hakselen is een veel voorkomende manier om de takken en bladeren te verwijderen. Wij bieden een volledige dienst aan, van het vellen van de volledige boom tot hakselen en afvoeren van alle afval. Deze dienst bieden wij als optie aan, voor velen is het geen probleem dat het afval achter kan blijven.
Dit kan de prijs van de offerte gevoelig doen dalen.   

Stronken

De boom is geveld en het hout verwijderd maar de rest zit nog stevig in de grond geworteld . Wij kunnen de stronk wegfrezen, 20 à 25cm onder de grond. De kuil die gemaakt wordt kan terug gevuld worden met zwarte aarde. Deze kan dan aangepland worden naar keuze.

Aanplanten van bomen

EMRU verwelkomt de mogelijkheid om bomen te planten;. We zijn er trots op dat planten iets terugdoen voor onze omgeving, wanneer de kans zich voordoet. Soorten waarvan wordt aangenomen dat ze inheems zijn, zijn overwegend breedbladige, bladverliezende soorten, en ook groenblijvende soorten zoals hulst, taxus, grove den enz. Het planten van inheemse bomen heeft veel voordelen ten opzichte van niet-inheemse soorten.

 

Het planten van inheemse bomen stimuleert een grotere verscheidenheid aan dieren, planten en insecten.

Ze hebben meer kans om te gaan met veranderlijke omstandigheden.Steeds meer bomen die passen bij ons landschap, behoud en erfgoed.